EQP-Hoogbouw

Base isolation geschikt voor hoogbouw

Sinds 2015 is wetgeving actief die bewoners van huizen in Groningen moeten beschermen tegen instortende huizen. Hiermee worden instort veilige woningen gerealiseerd. EQP Solutions wil echter ook de schade aan woningen als gevolg van aardbevingen voorkomen. Hierbij vraagt hoogbouw andere oplossingen dan laagbouw. Daarom worden er EQP-hoogbouw elementen ontwikkeld. Rond september/oktober 2018 verwachten we deze ontwikkeling af te kunnen ronden.

Waar EQP standaard geschikt is voor de meest voorkomende laagbouw woningen in Groningen worden de EQP-Hoogbouw elementen geschikt voor woningen met meer dan 3 woonlagen.  EQP-Standaard kan belast worden tot 50 kN per element, dit betekend dat de limiet beperkt wordt door de oppervlakte van de fundering waarop de elementen geplaatst kunnen worden. Door een nieuw type element te ontwikkelen zullen we in de toekomst een bredere inzet van EQP elementen kunnen verwezenlijken.

De EQP-Hoogbouw serie moet een antwoord geven op de veel hogere drukken die gebruikelijk zijn in de hoogbouw. Een combinatie van testen en complexe simulaties zal resulteren in de gewenste eigenschappen en een betaalbare oplossing.